Ändra textens storlek:

Clemens Schuldt dirigerar österrikiska symfonier

Clemens Schuldt är en av Tysklands intressantaste unga dirigenter och hans karriär är starkt stigande. Schuldt dirigerar Åbo filharmonikerna på fredagen den 2.10 kl. 19 i Konserthuset. Konserten bjuder på garanterad symfonisk njutning från början till slut och under kvällen hör vi de österrikiska kompositörerna Wolfgang Amadeus Mozarts och Franz Schuberts C-dursymfonier.

De ljusa och festliga fanfarerna i Mozarts 34:e symfoni för lyssnaren rätt in i kärnan av klassicismen. I sin C-dursymfoni har Mozart redan kommit fram alldeles till tröskeln till sina stora symfonier från perioden i Wien.  Schuberts nionde, "Den stora C-dursymfonin" är beethovenskt stor och strålande. Konserten har ingen paus och längd är cirka en timme.

Clemens Schuldt är chefdirigent för Münchener Kammerorchester. Clemens Schuldt har fått allmänt erkännande för sina innovativa tolkningar av den klassiska och romantiska tyska repertoaren. Han utnyttjar sin kreativitet även inom mindre känd repertoar och samtida musik. Schuldt segrade i den ansedda Donatella Flick-dirigenttävlingen i London år 2010.

Österrikiska symfonier fr 2.10.2020 kl. 19 i Konserthuset. Clemens Schuldt, dirigent, Åbo filharmoniska orkester. Mozart – Schubert.