Ändra textens storlek:

Anmälan till Åbo stads självständighetsdags festkonsert sker i år via nätet

Biljetterna till Åbo stads självständighetsdags festkonserter 6.12 kl. 12 och 15 i Åbo konserthus delas i år ut via en anmälan på nätet.

Anmälan börjar lördag 21.11 kl. 9.00 och sker med en Lyyti-anmälningsblankett på adressen:

För att undvika trängsel arrangeras i år ingen utdelning av fribiljetter, utan platsbiljetter delas ut endast till de som anmält sig i förväg med anmälningsblanketten på Lyyti. De på förhand reserverade platsbiljetterna delas ut på namnet som angetts i anmälan. Biljettutdelningen inleds i Konserthuset en timme innan konserten. Man kan reservera högst 2 biljetter/person. Biljetterna delas ut i anmälningsordning.

På grund av epidemisituationen arrangeras Åbo stads självständighetsdags festkonserter i år för en begränsad publik, högst 335 personer till vardera konserten. Konserthusets sittplatser är numrerade och placerade utspritt i salongen med säkerhetsavstånd. Publiken ombeds att använda endast den sittplats som anges på biljetten.

I Konserthusets foajé finns handdesinficeringsmedel och munskydd säljs i garderoben. Åbo stad rekommenderar att man använder munskydd under hela konserten och att man kommer till konserten endast om man är helt frisk. Konserthusets närmare säkerhetsanvisningar finns på adressen tfo.fi.

Bägge konserterna även som direktsändning på nätet

Konserterna med Åbo filharmoniska orkester dirigeras av dirigenten Markus Lehtinen och solist är barytonen Kristian Lindroos. Juha-Pekka Mikkola är konferencier. Festtalare vid konserten kl. 12 är stadsdirektör Minna Arve och vid konserten kl. 15 Åbo universitets vice rektor Mika Hannula.

Bägge konserterna sänds direkt på nätet på adressen:

På programmet finns även i år en omfattande helhet med den finländska konstmusikens pärlor, och mellan verken hör vi dikter. Konserten inleds av Aulis Sallinens Sunrise Serenade samt Uuno Klamis 3Bf, havsstämning. Kristian Lindroos tolkar Oskar Merikantos verk Till havs och Till livet samt Jean Sibelius sång Korsspindeln. Efter solistverken hör vi Sibelius Pan och Echo samt Finlandia. Konserterna avslutas med Fredrik Pacius Vårt land, som det här året framförs i en solotolkning utan möjlighet till allsång.