Ändra textens storlek:

Olli Mustonens förord för vårsäsongen

"Jag har samarbetat musikaliskt med Åbo filharmoniska orkester under redan mer än 35 års tid - som dirigent, solist och kompositör och tidigare, för ungefär trettio år sedan, även som konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel - hur går väl inte tiden! Under de senaste åren har jag dirigerat orkestern allt mer regelbundet, och precis som det ibland sker i ett samtal med en gammal vän har jag alltid haft känslan av att vi fortsätter vår gemensamma musikaliska vandring från den punkt där vi senast lämnade den.

Det känns som om vi inspirerar varandra på ett unikt sätt - våra repetitioner förlöper under intensivt och hängivet arbete, men även med stor glädje. Därför känns det nu som ett bra tillfälle att ge vår relation en formell status. Tiderna är visserligen exceptionella, men jag kommer att tänka på Aapos visa ord till sina bröder: “Här hjälper ingen klagan och bedrövelse, utan bara arbete och verksamhet.” Kära publik, även i denna situation är ert stöd och er uppmuntran ytterst viktiga för oss.

Därför vill jag önska er hjärtligt välkomna till våra konserter under vårsäsongen, till en början som strömmade konserter på nätet, och förhoppningsvis så snart som möjligt även på plats i den levande och alltid unika konsertsituationen."

Olli Mustonen, konstnärlig ledare