ÄNDRA TEXTENS STORLEK:

För skolor och daghem

Bekanta dig med musikens spännande värld tillsammans med Åfo! Kom på en skolkonsert eller titta in på en generalrepetition. Kom också ihåg Ysivip!

 

Barnens musiksalong: Orkestersagan Musen

Sön 10.2.2019
14.00
Åbo konserthus

Satu Simola, dirigent och berättare

ÅFO:s musorkester

Satu Simolas orkestersagan Musen ger hela familjen en gemensam konsertupplevelse. Sagan berättar om en mus som bor i en monstermaskin den byggt för att skydda sig för världen. Inne i maskinen känner sig musen ändå ensam. En dag landar en paradisfågel på maskinen. Musen tvingas välja om den skall sjasa iväg sin möjligtvis nya vän eller om den skall avstå från maskinens trygghet och låta fågeln stanna. Orkestersagan är ungefär 20 minuter lång. I samband med konserten hör vi även barnsånger och instrumentpresentationer.

 

Musiksagan Hilla och Liisi


Åbo konserthus

Esa Heikkilä, dirigent
Mari Kätkä, sång
Ulla Piispanen, sång
Tuomas Kesälä, piano
Piccolo-kören till Puolala skolas musikklasser

Tuomas Kesälä & Jarkko Kiiski, arrangemang
Sari Airola, illustrationer och visualisering

Hilla och Liisi är två små varelser som är fyllda av musik, glada och livliga vänner som är lite som troll och mycket mänskliga. I musiksagan för hela familjen är det roligt att resa iväg på ett orkesterackompanjerat äventyr med händelser till vardags och fest! Den färggranna musiksagan Hilla och Liisi är komponerad av de erfarna musikpedagogerna Mari Kätkä, Ulla Piispanen och Tuomas Kesälä och illustrerad av den prisbelönta grafikern Sari Airola, och den är både en musiksaga och barnets första inledning in i orkestermusikens värld. Ilmoittautumislinkki vain suomeksi.

Ons 20.3.       10.00             Skolkonsert I            Boka här
 

Ons 20.3.        12.30             Skolkonsert II           Boka här
 

To 21.3.           10.00             Skolkonsert III          Boka här
 

Fre 22.3.         10.00             Skolkonsert V          Boka här
 

 

Öppna generalrepetitioner
 

Åbo filharmoniska orkester erbjuder skol- och daghemsgrupper chansen att komma och bekanta sig med orkesterverksamhetens hemligheter till filharmonikernas generalrepetition. Under repetitioner övar de veckans konsertprogram. Man kan förbereda sig inför besöket med förhandsmaterial som skickas ut. Det är gratis att följa med generalrepetitionen, och inkluderar en presentation av orkestern och konserthuset en halv timme innan övningen. Presentationerna börjar kl. 10.30. Tillställningen tar slut ca kl. 12.

Vårsäsongens öppna generalrepetitioner ordnas: 14.2/28.2/25.4

http://www.tfo.fi/sv/events
 

Kontakt:
Producent: Heidi Pulkkinen

 

Ysivip

Niondeklassist i Åbos skolor kom gratis på säsongens ysivip-konserter. Biljetten kan lösas ut från och med konsertveckans måndag i Konserthusets biljettförsäljning genom att visa ditt ysivip-kort, ifall det finns lediga platser. Inga förhandsreservationer.
Höstens Ysivip konserter är:

 

och våren 2019:

 

 

 

Studerande

Priset för en studerandebiljett köpt på förhand är det sista av de annonserade priserna. På konsertdagen är det möjligt att köpa en studerandebiljett för tre euro till sinfoniekonserter, ifall det finns platser kvar. Inga reservationer. Förmånen är personlig och beviljas mot ett giltigt studiekort.

Åbo filharmoniska orkesters barnverksamhet stöds av OP Åbonejden.

op_logot_ja_hipot_sv.png