ÄNDRA TEXTENS STORLEK:

För skolor och daghem

Bekanta dig med musikens spännande värld tillsammans med Åfo! Kom på en skolkonsert eller titta in på en generalrepetition. Kom också ihåg Ysivip!

 

Skolkonsert: Fantastique!

28.11.2017 klo 10

29.11.2017 klo 10.30

30.11.2017 klo 11

Mikk Murdvee, dirigent

 

Underrubriken för Berlioz Fantastiska symfoni är ”En episod ur en konstnärs liv”. Tonsättaren, som försmäktade av obesvarad kärlek, skrev i sin programmatiska symfoni en berättelse om en ung och förälskad konstnär. Symfonin gör intryck med sin avrättningsmusik och häxsabbat. Denna gång bidrar även ljusplaneraren Timo Ollila och dansteatern ERI till tolkningen av det klassiska verket.

Konserten räcker ca 1 h. Rekommenderas för unga från 12 år uppåt.

Biljetter 3 €. Bokningar per telefon 02 262 0333 (må–fr kl. 9–15) eller per e-post kulttuuri.myynti@turku.fi. Dagskonserterna endast för grupper.

 

Öppna generalrepetitioner

Åbo filharmoniska orkester erbjuder skol- och daghemsgrupper chansen att komma och bekanta sig med orkesterverksamhetens hemligheter till filharmonikernas generalrepetition. Under repetitioner övar de veckans konsertprogram. Man kan förbereda sig inför besöket med förhandsmaterial som skickas ut. Det är gratis att följa med generalrepetitionen, och inkluderar en presentation av orkestern och konserthuset en halv timme innan övningen. Presentationerna börjar kl. 10.30. Tillställningen tar slut ca kl. 12. Höstsäsongens öppna generalrepetitioner ordnas:

 

SANT ELLER FALSKT?

Tors 21.9.2017 11.00, Åbo konserthus

Jan Söderblom, dirigent
Tiina-Maija Koskela, sopran
Roi Ruottinen, cello
Key Ensemble

 

CHITARRA D'AMORE

Fre 6.10.2017, 11.00 Åbo konserthus

Alessandro de Marchi, dirigent
Patrik Kleemola, gitarr

 

I OÄNDLIGHET

Tors 26.10.2017 11.00 Åbo konserthus

Christian Kluxen, dirigent
Juho Pohjonen, piano

 

POHJOLAS DOTTER

Tors 16.11.2017 11.00 Åbo konserthus

Leif Segerestam, dirigent
Niamh McKenna, flöjt

 

Kontakt:
Producent, Pekka Haapanen

 

Ysivip

Niondeklassist i Åbo, kom gratis på konsert! Säsongens ysivip-konserter. Biljetten kan lösas ut från och med konsertveckans måndag i Konserthusets biljettförsäljning genom att visa ditt ysivip-kort, ifall det finns lediga platser. Inga förhandsreservationer.
Höstens Ysivip konserter är:

 

Studerande

Priset för en studerandebiljett köpt på förhand är det sista av de annonserade priserna. På konsertdagen är det möjligt att köpa en studerandebiljett för tre euro, ifall det finns platser kvar. Inga reservationer. Förmånen är personlig och beviljas mot ett giltigt studiekort.

Åbo filharmoniska orkesters barnverksamhet stöds av OP Åbonejden.

op_logot_ja_hipot_sv.png